UUDISRAKENTAMINEN

Onko sinulla mielessäsi talon rakentaminen, tai kesämökin laajennus? Tarvitsetko uuden autotallin tai varastorakennuksen? Rakennusliike Raju Ky toteuttaa uudisrakentamisen projektit Joensuun seudulla ja muualla Pohjois-Karjalassa, yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella.

Uudisrakentamisen projektisi voi olla

• Omakotitalon rakentaminen talopaketista tai ”pitkästä tavarasta”
• Vapaa-ajan asunnon rakentaminen
• Autotallin tai katoksen rakentaminen
• Muun ulkorakennuksen rakentaminen (varasto, aitta, pihasauna, rantasauna)
• Kesämökin rakentaminen
• Laiturin rakentaminen
• Terassin rakentaminen
• Talon laajennus
• Muu uudisrakentaminen

Teemme pienet ja suuret rakentamisen työt laadukkaasti ja ammattitaidolla, aina asiakkaan toiveita kuunnellen.

Pienemmät projektit, kuten laiturin tekeminen ja terassin rakentaminen, voidaan toteuttaa jopa parissa päivässä.

Alla on hieman lisätietoa omakotitalon rakentamisesta. Mikäli kaipaat infoa mistä tahansa muusta uudisrakentamisen projektista, ota yhteyttä niin keskustellaan!

laiturin rakentaminen Joensuu

Omakotitalon rakentaminen

Omakotitalon rakentaminen on pitkäjänteisyyttä vaativa, mutta palkitseva projekti. Onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi on tärkeä löytää luotettava ja ehdottoman ammattitaitoinen urakoitsija. Rakennusliike Raju Ky on rakentanut taloja jo vuodesta 1988. Täältä löydät kertomuksia asiakkaidemme kokemuksista.

Haluamme tehdä rakennushankkeestasi mahdollisimma miellyttävän ja stressittömän kokemuksen. Autamme sinua valitsemaan ratkaisut, jotka vastaavat tarpeitasi ja budjettiasi. Selvitämme kanssasi lupa-asiat, ja järjestämme halutessasi määräysten mukaisen suunnittelun ja valvonnan.

Rakennusliike Raju Ky on rakentanut vuosien varrella taloja niin sanotusti pitkästä tavarasta, jolloin rakennusmateriaalit työstetään ja asennetaan alusta asti työmaalla, sekä talopaketteja, joissa valmiit elementtiosat tuodaan talotehtaalta suoraan asennettavaksi.

Mikäli päädyt talopaketin hankintaan, olemme halutessasi mukana ostoprosessissa vertailemassa eri vaihtoehtoja ja varmistamassa että tuleva talosi vastaa vaatimuksiasi.

Omakotitalon rakentaminen Joensuu

Omakotitalon rakentamisen suunnittelu

Talonrakennushankkeen huolellinen suunnitteleminen on tärkeä osa projektia. Suunnittelun alkuvaiheessa voit miettiä ainakin seuraavia kysymyksiä:

• Minkälaisen rakentamisen tonttisi kaava mahdollistaa, onko kaavassa rajoituksia?
• Mikä on budjettisi?
• Minkä kokoisen talon haluat?
• Miten paljon haluat olla itse mukana projektissa?
• Mikä lämmitysmuoto taloon tulisi asentaa?
• Talopaketti, vai alusta asti tontilla rakennettu?

Mikä vastaa parhaiten sinun tarpeitasi, talopaketti, vai perinteiseen tapaan paikan päällä rakennettu omakotitalo? Jos sinulla ei ole halua tai aikaa olla itse aktiivisesti mukana rakennusprojektissa, talopaketti on helpoin valinta. Talo ei tule olemaan täysin yksilöllinen, mutta talopaketteihin on saatavilla monenlaisia variaatioita. Voimme myös toteuttaa muutostöitä rakentamisen aikana.

Kuntasi kaava saattaa määritellä sen, millaiselta talosi julkisivun tulee näyttää, minkä voit selvittää kunnan rakennusvalvonnasta. Ota tämä huomioon suunnitelmassasi.

Taloa suunnitellessa on kannattavaa miettiä myös esteettömyyteen, turvallisuuteen, toimivuuteen ja hoidettavuuteen liittyviä seikkoja. Minkälaisen talon sinä tarvitset? Jos tunnet epävarmuutta näitä kysymyksiä pohtiessasi, voit aina ottaa meihin yhteyttä. Autamme mielellämme suunnitelman tekemisessä.

uusi omakotitalo hinta Joensuu

Talon rakentamisen hinta

Talon rakentamisen hintaan vaikuttaa monenlaiset tekijät, ja hintahaitari talojen rakennuskustannuksissa on valtava. Hinta-arvion tekemiseksi on kartoitettava itse talon rakentamiseen liittyvien kustannusten lisäksi maatöiden kustannukset. 

Maatöiden budjetointi

Maatöiden kustannukset voivat vaihdella suuresti, riippuen tontin ominaisuuksista. Onko tontti valmiiksi tasainen, ja onko sinne helppo päästä? Vai onko maa kalteva ja epätasainen, kenties vaikeiden kulkuyhteyksien päässä?

Maatöiden budjetointi etukäteen on monesti hankalaa, sillä maaperän laatu tulee usein esiin vasta kun maatyöt on aloitettu. Maatöiden kustannukset voivat vaihdella noin 10 000 ja 50 000 euron välillä.

Budjentointia helpottamaan voi teettää maaperätutkimuksen, joka maksaa suunnilleen tuhat euroa.

Maatöihin kuuluu:

• Tontin muokkaaminen rakentamiselle sopivaksi (kaivuu, louhinta, maansiirto, perustukset, ojitukset)
• Talon, ja mahdollisten ulkorakennusten liittymien asentaminen (sähkö, vesi, viemäri, valokuitu ja kaapeli-tv)

• Ajoliittymien rakentaminen

• Mahdolliset paalutukset ja radon-putkiston asentaminen

Talon rakennuttaminen Joensuu

Talon rakentamisen budjetointi

Maatöiden budjetoinnin lisäksi kartoitetaan varsinaiset talon rakentamisen kustannukset. Siihen, kuinka paljon talo maksaa, vaikuttaa:

• Talon koko
• Talon yksilöllisyys: Haluatko arkkitehdin suunnitteleman, uniikin talon, vai valitsetko valmiin talopaketin?
• Talon muoto. Kerrokset, erkkerit ja pyöreät muodot nostavat rakentamisen hintaa.
• Materiaalit ja varustelu. Hintahaitari edullisempien ja kalliimpien materiaalien ja laitteiden välillä on hurja. Autamme sinua valitsemaan budjettiisi sopivat materiaalit.
• Talon lämmitysjärjestelmä. Eri lämmitysmuotojen asennus- ja käyttökustannuksissa on suuria eroja. Keskustelemme mielellämme eri vaihtoehtojen sopivuudesta sinun tarpeisiisi.
• Talon julkisivun materiaali. Edullisempi puutalo, vai hinnakkaampi kivitalo?

Talon rakennuksen loppukustannukset ovat yleistettynä noin kolme kertaa talopaketin hinta.

Budjettia laskiessa on siihen hyvä jättää ylitysvaraa mahdollisesti eteen tuleville yllätyksille. Varautuminen esimerkiksi 10% budjetin ylitykseen voi säästää myöhemmältä päänsäryltä.

Talon rakennus Joensuu

Paperityöt ja viranomaisasiat taloa rakennettaessa

Me ymmärrämme että byrokraattinen puoli rakennusprojektista voi tuntua monimutkaiselta ja hankalalta. Halutessasi huolehdimme rakentamiseen liittyvistä paperi- ja viranomaisasioista puolestasi. Voimme järjestää rakennusprojektissa tarvittavan suunnittelu- ja valvontatyön, ja antaa neuvoja lupahakemusten tekemisessä.

Autamme sinua lain vaatiman työturvallisuusasiakirjan tekemisessä, ja otamme täyden vastuun työturvallisuudesta työmaalla.

Heräsikö sinulla kysymyksiä talon rakentamiseen, tai muuhun rakentamiseen tai remontointiin liittyen? Ota yhteyttä niin keskustellaan.