Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys vuoden 2020 alusta on 2250 euroa henkilöä kohden, ja korvausaste 40%. Vuotuinen omavastuuosuus on 100 euroa. Tämä tarkoittaa, että saat maksimimääräisen vähennyksen, jos yritykseltä ostamasi remonttityö- tai muu palvelu on 5875 euroa [(5 875€ x 40 %) – 100€) = 2 250 €]. Vähennys koskee työn osuutta, ei materiaalikustannuksia. Nämä on selkeästi eritelty laskussa.

Puoliso voi myös saada samansuuruisen verovähennyksen, jolloin kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on yhteensä 4500 euroa.

Kotitalousvähennystä voi saada työstä, joka tehdään omassa kodissa tai vapaa-ajan asunnossa. Myös vanhempien tai isovanhempien kodissa teetettävään remonttiin voi saada kotitalousvähennyksen tietyin ehdoin (asuminen tai oma käyttö). Remontin maksajan täytyy kuitenkin aina olla se, jonka veroista vähennys tehdään.

Kotitalousvähennystä haetaan itse, ja sen voi tehdä joko verkossa tai postitse. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä ja siitä kuinka vähennys haetaan, löytyy esimerkiksi verohallinnon sivuilta.

Kerro, jos joku mietityttää kotitalousvähennysasiassa. Autan mielelläni!