TALON MAALAUS

Suunnitteletko talon julkisivun maalausta tai puhdistamista? Oletko kyllästynyt sisäseinien tai kalusteiden väriin? Kaipaako kesämökkisi puuverhoilu huoltoa? Rakennusliike Raju Ky toteuttaa kaikki talon maalaustyöt Joensuun seudulla. Maalaamme niin uudisrakennukset, kesämökit ja huoneistot, kuin kalusteet ja sisäseinätkin vankalla ammattitaidolla, jo vuodesta 1988. Jätä talon maalaustyöt meidän hoidettavaksemme!

Jatka lukemista talon ulkomaalauksesta. Lisätietoa kodin sisämaalauksesta löydät sivun alareunasta, johon pääset nopeasti klikkaamalla tästä.

Talon maalaus Joensuu

Talon ulkomaalaus

Maali suojaa talon puupintaa auringon uv-säteiltä, ja säältä. Myös ilman kosteusvaihtelun aiheuttama puun eläminen on vähäisempää maalatulla pinnalla. Siksi maalatun talon puuverhous kestää oikein huolettuna usein kymmeniä vuosia.

Talon puuverhouksen huoltomaalaus on suositeltavaa tehdä noin 10 vuoden välein, jolloin sen puurakenteita suojaava vaikutus säilyy parhaiten. Uudisrakennetussa talossa maalaus on parasta tehdä mahdollisuuksien mukaan jo rakennuskesänä.

Jos edellisestä huoltomaalauksesta ei ole kovin pitkä aika, eikä maalaus tunnu ajankohtaiselta, on talon ulkopintojen ilmettä mahdollista kirkastaa myös pelkällä home- ja likapesulla. Toisinaan vain suuremmalle säärasitukselle alttiina olevat seinät ovat huoltomaalauksen tarpeessa.

Talon puuverhouksen kunnon ja huoltotarpeen arvioiminen voi tuntua hankalalta. Voit luottaa siihen että autamme sinua valitsemaan talosi ulkopinnoille asianmukaisen huollon, oli se sitten ulkoverhoilun korjaus, pesu tai maalaus.

Paljon maksaa talon ulkoseinien maalaus?

Kuten muissakin remonteissa, maalaustyön hinta on tapauskohtainen. Talon ulkoseinien maalauksen hintaan vaikuttaa muunmuassa maalattavan pinnan neliömäärä, olemassa olevan pohjan kunto ja se, maalataanko pinta kerran vai kahdesti. Ota yhteyttä ja sovi tarkastukäynti, niin voimme antaa hinta-arvion.

Muista myös, että maalaustyö on kotitalousvähennyskelpoinen! Olemme koonneet pienen tietopaketin kotitalousvähennyksestä tänne.

Talon ulkomaalauksen suunnittelu

Kun talon ulkopinnat kaipaavat huoltoa, on ensin tarkastettava onko maalattavan kohteen puuverhoilu siinä kunnossa, että se voidaan maalata. Joskus voi olla niin, että laudoituksessa on esimerkiksi lahonneita tai muuten huonokuntoisia kohtia, jolloin se täytyy uusia osittain, tai kokonaan.
Rakennusliike Raju Ky tekee ulkoverhoilun uusimis- ja korjaustyöt, joten koko huoltopaketti on saatavissa samasta paikasta.

talon puuverhoilun korjaaminen Joensuu

Ennen maalin valitsemista on tärkeää tarkistaa vanha maalipohja, sillä kaikki maalit eivät sovellu maalattavaksi toistensa päälle. Rakennusliike Raju Ky auttaa sinua olemassa olevan pohjan tarkistamisessa ja oikeanlaisen maalityypin ja sävyn valitsemisessa. Näin voidaan varmistaa että valittu ulkomaali on varmasi paras vaihtoehto juuri kyseiselle pinnalle.

Jos haluat vaihtaa talosi ulkoseinien väriä, selvitä että haluamasi sävy on asuinalueesi kaavan sallimien värien mukainen, ja tarkista ettei rakentamiseohjeissa ole rajoituksia julkisivuvärien osalta. Voit kysyä neuvoa kunnan rakennusvalvonnasta.

Julkisivumaalauksen vaiheet

Kaikki julkisivumaalaukset aloitetaan tarkalla pohjatyöllä. Pesemme huolellisesti pois lian ja homeen, ja poistamme mahdollisen hilseilevän maalin. Näin varmistetaan, että uusi maalipinta tarttuu kunnolla, ja että homeet eivät pääse jatkamaan kasvuaan uuden maalipinnan läpi.

Sen jälkeen puhdistettu pinta voidaan maalata. Rakennusliike Raju toteuttaa talon julkisivun maalaukset pensselillä, jolloin työn tuloksesta tulee ruiskumaalausta tarkempi ja peittävämpi, ja siten myös kestävämpi.

Yleensä huoltomaalauksessa riittää, että pinnat maalataan kertaalleen. Tämä kuitenkin riippuu esimerkiksi siitä, vaihdetaanko talon värisävyä. Uudisrakennus maalataan kahteen kertaan: Ensin suojaavalla pohjamaalilla, ja sitten pintamaalilla.

Julkisivumaalausprojektit on paras ajoittaa touko-elokuulle, jolloin sää on todennäköisimmin tarpeeksi kuiva ja lämmin maalauksen onnistumista ajatellen. Ota yhteyttä, niin voimme sopia sinun talosi maalausprojektille ideaalisimman ajankohdan!

Sisämaalaus

Sisämaalaus on tehokas ja melko edullinen keino uudistaa kodin ulkonäköä. Jos kotisi näyttää kuluneelta, uusi maalipinta luo taatusti pirteämmän ilmeen. Maalaamalla voit joko raikastaa kodin kulahtaneet sisäpinnat, tai vaihtaa tunnelman kokonaan uudella värisävyllä. Maalaaminen on myös oiva keino nostaa asunnon arvoa ennen myyntiä.

Rakennusliike Raju Ky toteuttaa kodin sisäpintojen maalaukset ammattitaidolla ja vuosikymmenten kokemuksella. Autamme mielellämme maalausprojektin suunnittelussa, aina värivalinnoista oikean maalityypin valitsemiseen.
Maalaamme seinä- ja lattiapinnat, sisäkatot, kalusteet sekä ovien ja ikkunoiden karmit. Minkälainen maalausprojekti sinulla on mielessäsi? Ota yhteyttä ja kerro meille.

Talon maalaus Joensuun seudulla

Kaipaako kotisi myös muunlaista remonttia?

Rakennusliike Raju toteuttaa rakennus- ja remonttityöt monenlaiseen tarpeeseen. Onko mielessä saunaremontti, kylpyhuoneremontti, keittiöremontti tai uudisrakentaminenOta yhteyttä niin jutellaan lisää